Premiär för Ibox – Minicafé
i drift av Iriskraft

Den 14 november öppnades Ibox – ett minicafé – i Liljeholmen, Stockholm. I byggnaden på Lövholmsvägen 18 samsas studerande och medarbetare från Iris komvux, Jensen SFI och komvux, MTR och Hemfrid.

Premiär för Ibox - i drift av Iriskraft | Minicafé i Liljeholmen | Besök oss | Iriskraft.se

Premiär för Ibox – Minicafé – i drift av Iriskraft

Den 14 november öppnades Ibox – ett minicafé – i Liljeholmen, Stockholm. I byggnaden på Lövholmsvägen 18 samsas studerande och medarbetare från Iris komvux, Jensen SFI och komvux, MTR och Hemfrid som nu kan köpa fika och enkla lunchrätter i det nyöppnade caféet. 

Ibox är ett minicafé i drift av Iriskraft som serverar enklare färdigrätter, fika och stycksaker. Allt som säljs hos Ibox är paketerat i små förpackningar, därav namnet. Namnet syftar också på konceptet som bygger på färdigpackade varor som inte kräver serverings-eller livsmedelstillstånd från kontrollmyndighet. Detta innebär att man kan erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Förutom att Ibox erbjuder en mötesplats, fika och service så möjliggör verksamheten även för personer som behöver arbetsträna att få arbeta i en verksamhet med försäljning, förberedelser, kundkontakt och kassahantering.

Anna Tallwe, operativt ansvarig berättar;

– Konceptet initierades av en deltagare som arbetsprövade på Iriskraft. Hon har en lång erfarenhet av att driva serveringsverksamhet och hennes entusiasm och kompetens inom entreprenörskap bidrog till att utveckla detta koncept. Denna lyckade arbetsprövning har lett till att hon idag är verksam på Iriskraft i Stockholm och driver detta arbete vidare.

Anna berättar vidare att detta koncept startar i Liljeholmen men att hon hoppas att det kan spridas till flera verksamheter, kontor och skolor i landet.

–  Kanske kan Ibox bli en naturlig aktör på olika företagshotell eller inkubatorer runt om i landet avslutar hon.

Ibox startar den 14 november på Lövholmsvägen 18 i Liljeholmen, Stockholm och har öppet mellan kl 10-13 vardagar.

Premiär för Ibox - i drift av Iriskraft | Minicafé i Liljeholmen | Besök oss | Iriskraft.se

Är du nyfiken på Ibox-konceptet med minicafé?
Skulle det kunna passa i din verksamhet?

Kontakta Anna Tallwe för mer information »

Premiär för Ibox - i drift av Iriskraft | Minicafé i Liljeholmen | Besök oss | Iriskraft.se

Fler nyheter